/Прочитано:

128

Во подготовка измени на Законот за виното

Министерство за земјоделство, шумарство и водостопанство подготвува измени на Законот за виното.  Со Предлог-законот, велат од Министерството, се регулира воведувањето на нови производи во рамките на законот (органско вино, ароматизирани вина и пијалаци кои се базираат на вино), и се дефинираат условите за производство на вино кај мали винарии и физички лица производители на вино.