/Прочитано:

512

Во подготовка измени на Законот за земјоделското земјиште

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство подготвува измени на Законот за земјоделското земјиште. Со Предлог-законот, велат од Министерството, ќе се унапредат постапките за доделување на земјоделско земјиште во државна сопственост и ќе се дорегулира Комисијата за доделување на земјоделско земјиште во државна сопственост.

М.В