/ Прочитано:

2.069

Воведена кризна состојба во Дебар и во Центар Жупа

Регистрирани се четири нови случаи на коронавирус во Македонија. Сите заболени граѓани се од Дебар. Со оглед на новонастанатата ситуација, Владата денеска воведе кризна состојба во овие општини.

Министерот за здравство, Венко Филипче, повторно нагласи да се почитуваат препораките за заштита од коронавирусот. Тој апелираше до граѓаните и до целата јавност ситуацијата да се сфати сериозно.

Владата ги објави сите забрани и мерки за спречување на ширењето на коронавирусот.

„Извадокот од Нацрт-записникот од Седумнаесеттата седница на Владата на Република Северна Македонија, одржана на 12 март 2020 година, можете да го преземете на следниот линк.

Одлуката за мерки за спречување на внесување и ширење на коронавирус – COVID-19, донесена на 17. седница на Владата на Република Северна Македонија, можете да ја преземете тука.“, се вели во официјалната објава на Владата.

Објавени сите забрани за ширењето на коронавирусот

Кривичниот суд во врска со коронавирусот: Пред сè адвокатите, кои се најчести „посетители“ на судот, совесно да се однесуваат

Најнова листа на земји со среден и висок ризик

Судскиот совет: Граѓаните да се јавуваат во судските постапки само ако е тоа неопходно

Министерството за здравство со нови совети за заштита од коронавирусот

Катастарот со променето работно време

Министерството за правда препорачува продолжување на судските постапки со зголемено ниво на претпазливост

МИОА апелира да се користи можноста за добивање услуги по електронски пат

Нови мерки за заштита од коронавирусот

Арсовска: Потребна е навремена помош за справување со ефектите од Ковид-19 врз економијата

„Фајнанс тинк“ за заканите од коронавирусот за економијата

Филипче: Препораките за заштита од коронавирусот важат и за приватните компании

МТСП: Отсуството од работа ќе се докажува со потврда од градинка или училиште

НБ: Коронавирусот се одразува врз глобалната економија, но сѐ уште се неизвесни економските ефекти

Одржана редовната седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на Народната банка

Кривичните дела и казните за непочитување на препораките на Владата за коронавирусот

Интегрален текст на заклучоците на Владата за заштита од коронавирусот

Министерството за здравство со информации за заштита од коронавирусот

Градинките, училиштата и факултетите да бидат затворени следните 14 дена препорача Комисијата за заразни болести

Лекарската комора апелира лекарите и здравствените работници да се придржуваат до препораките за коронавирусот

ФИЛИПЧЕ: Граѓаните да ги почитуваат препораките за заштита од овој вирус

Формирана кризна група за сите информации и активности во врска со коронавирусот

Препораки од Министерството за здравство за заштита од коронавирусот

Владата донесе препораки за заштита од коронавирусот

Формирана кризна група за сите информации и активности во врска со коронавирусот

М.В