/ Прочитано:

1.004

Второ читање на Предлог-буџетот пред собраниските комисии

Предлог-буџетот на Република Северна Македонија за 2020 година е на второ читање пред собраниската Комисија за финансирање и буџет и пред Законодавно-правната комисија. Вкупните приходи на Буџетот на Република Северна Македонија за 2020 година, се вели во Предлог-буџетот,  се планираат на ниво од 222,3 милијарди денари, а расходите се планирани на ниво од 239,7 милијарди денари. Фискалната политика за 2020 година е насочена кон остварување на клучните цели утврдени со стратешките приоритети на Владата, се вели во Предлог-буџетот, кој во целост е достапен на следниот линк.

Арсовска: Од вкупниот буџет, 3% за директна поддршка за приватниот сектор

Коментар на „Фајнанс тинк“ за Предлог-буџетот за 2020 година

Изгласан ребалансот на Буџетот

Утврден дополнетиот предлог за измени на Буџетот

Пред Комисијата за буџет продолжува расправата за ребалансот на Буџетот

Продолжува расправата за ребалансот на Буџетот

Ребалансот на Буџетот на дневен ред на собраниските комисии

Ребалансот на Буџетот пред пратениците

М.В