/ Прочитано:

1.563

Законските измени за сметководствените работи, ревизијата и  јавниот  долг на владина седница

„На предлог на Министерството за финансии за денешната седница на Владата на РМ се предвидени и точките: Предлог-законот за вршење на сметководствени работи, Предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за ревизија и Предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за јавен долг“, соопштуваат од Владата.

Утврден новиот текст на Предлог-законот за вршење сметководствени работи

Сметководителите се против нов закон подготвен без нивно учество

М.В