/ Прочитано:

1.426

Жбогар: Ветингот во судството е последната опција

Амбасадорот на ЕУ во Македонија, Самуел Жбогар, денеска изјави дека  ветингот во судството е последната опција која треба да се случи. Во моментот, нагласи Жбогар,  не гледам дека има потреба од такво нешто. Тој додаде дека прашањето за ветинг е прашање на консензус и дека на крајот тоа е прашање за кое треба да одлучи самата земја.

М.В