Истражување за отворените буџети и фискалната транспарентност

Центарот за економски анализи – ЦЕА  ги  презентираше резултатите од фискалната транспарентност во Македонија за 2017 година. Резултатите произлегуваат од истражувањето што го спроведе ЦЕА за реномираната меѓународна Иницијатива за отворен буџет. Истражувањето се служи со документирани докази и објективни критериуми за евалуација на опсегот за тоа како националните влади во 115 земји ги прават … Продолжи со читање Истражување за отворените буџети и фискалната транспарентност