/Прочитано:

312

Измени на Законот за даночна постапка за усогласување со четвртиот сет економски мерки

„Владата гo усвои текстот на измените и дополнувањата на Законот за даночна постапка по скратена постапка, со кои се предлага да се изврши намалување на казнена камата за помалку или повеќе платени јавни давачки од 0,03% на 0,015%  во период од стапување во сила на овој Закон до крајот на месец март 2021 година, како резултат на потребата од усогласување со одредбите од четвртиот сет економски мерки за ревитализирање на економијата во услови на КОВИД-19“, соопштуваат од Владата.

М.В