/ Прочитано:

883

Одземени дозволите за работа на две штедилници

Четврток, 20 јуни 2013 – Гувернерот на Народната банка на Република Македонија денеска ги одзеде дозволите за основање и работење на две штедилници во Скопје заради нивната преобразба во финансиски друштва, без да се спроведе постапка на ликвидација.

Како што се наведува во соопштението на НБРМ, станува збор за „Штедилница Баваг“ ДОО Скопје и на „Штедилница Младинец“ ДОО Скопје.