/ Прочитано:

1.877

Оглас за помошник адвокат во ЕСЧП

„Дали сте млад дипломиран правник кој сака да стекне искуство во меѓународна организација која работи за човекови права, демократија и владеење на правото? Дали сакате да помогнете Европскиот суд за човекови права да обезбеди почитување на човековите права на 820 милиони Европејци? Дали сте заинтересирани да работите со пријави за нарушување на правата утврдени во Европската конвенција за човекови права? Ако е така, нашата Програма за помошници адвокати може да биде вистинската работа за вас“, се вели во огласот на ЕСЧП, кој го објавува Министерството за правда. Деталите за огласот се на следниов линк.