/ Прочитано:

921

Оглас за пријавување на кандидати за полагање на нотарски испит

Понеделник, 31 август 2015 – Врз основа на член 148 од Законот за нотаријатот („Службен весник на Република Македонија“ бр. 55/07, 86/08, 139/09 и 135/11) и Правилникот за полагање на нотарски испит (“Службен весник на Република Македонија” бр. 31/08), Министерството за правда распиша оглас за пријавување на кандидати за полагање на нотарски испит.

Нотарскиот испит (писмен дел кој е елиминаторен) е закажан за 21 септември (понеделник) во 10 часот, а терминот за устен дел се закажува дополнително.

>> Оглас за пријавување на кандидати за полагање на нотарски испит