/ Прочитано:

1.048

Оглас за пријавување на кандидати за полагање на нотарски испит

Четврток, 28 мај 2015 – Врз основа на член 148 од Законот за нотаријатот (“Службен весник на Република Македонија” бр. 55/07, 86/08, 139/09 и 135/11) и Правилникот за полагање на нотарски испит (“Службен весник на Република Македонија” бр. 31/08), Министерството за правда распишува оглас за пријавување на кандидати за полагање на нотарски испит.

Нотарскиот испит (писмен дел кој е елиминаторен) се закажува за 19 јуни 2015 година (петок) во 10 часот, а терминот за устен дел се закажува дополнително.

>>>Оглас за пријавување на кандидати за полагање на нотарски испит