/ Прочитано:

842

Oслободени Србите кои речиси 2 години беа држени во заложништво во Либија

Среда, 22 мај 2013 – По 21 месец заробеништво во Либија, петмината српски државјани што беа држени под обвинение дека се платеници што се бореле на страната на режимот на Гадафи, вчера се вратија дома.

Петмината, како што велат, работеле на изградба на патишта во Либија, а беа заробени од бунтовниците за време на бунтот во кој беше соборен либискиот лидер Моамер Гадафи.

Вицепремиерот Александар Вучиќ изјави дека луѓето се вратиле во Србија по неколкумесечни тешки преговори.