/ Прочитано:

957

Погледнете ги снимките од операцијата „Монструм“

Вторник, 1 мај 2012 – При извршените претреси вчера во 26 објекти, во најголем дел на територија на Градот Скопје, и во активностите во полициската акција „Монструм“, во која учествува над 800 припадници на МВР, пронајдено е поголемо количество оружје, литература која укажува на идеолошката припадност на овие лица и други предмети.

На прес конференцијата за новинари, Јанкуловска истакна дека има докази дека приведените биле дел од масакрот на четирите момчиња и средовечниот маж МВР ќе поднесе кривични пријави за сторено кривично дело „тероризам“.