/Прочитано:

6.019

Врховен суд: Донесена пресуда за случајот „Монструм“ со која жалбите на обвинетите се одбиваат како неосновани

Соопштение за јавност

Врховниот суд на Република Северна Македонија, постапувајќи во случајот познат во јавноста како „Монструм“, по одржаната јавна седница на ден 27.06.2023 година и по одржаната седница на ден 15.09.2023 година, донесе пресуда ВКЖ2-33/22 со која жалбите на обвинетите А. Д., А.И., и А. И. ги одби како неосновани и пресудата на Апелациониот суд Скопје КОКЖ-109/21 од 31.03.2022 година, ја потврди во целост.