/ Прочитано:

1.113

„Да бидеме гласни!“ – Младите правници по повод Меѓународниот ден на човековите права

Во битката против нееднаквоста правнците треба да бидат во првите редови, истакнуваат од Македонското здружение на млади правници по повод Меѓународниот ден на човековите права. Младите правници денеска упатија серија пораки за почитувањето на човековите права, за правдата, за достоинството, за правото на здрава животна средина, за правото на азил, за трудовите права.

„Да застанеме во одбрана на човековите права – стремежот кон еднаквоста мора да опстои“

МЕЃУНАРОДЕН ДЕН НА ЧОВЕКОВИТЕ ПРАВА: Ситe чoвeчки суштeствa сe рaѓaaт слoбoдни и eднaкви

М.В