/Прочитано:

244

УЈП ја објави новата листа на должници

Управата за јавни приходи ја објави Листата на должници бр. 01/2019 за долгови доспеани до 30.09.2018 и неплатени до 31.12.2018 година по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, придонеси од задолжително социјално осигурување, акцизи и царини, за кои вкупниот износ на долгот е: повисок од 120.000 денари за физичките лица и самостојни вршители на дејност и повисок од 300.000 денари за правните лица.

Листата на должници е објавена на веб-страницата на Управата за јавни приходи во согласност со членот 9 од Законот за даночна постапка.