/ Прочитано:

763

Адвокатската комора одржа работен состанок со Агенцијата за заштита на лични податоци

Адвокатската комора на РСМ одржа работен состанок со претставници на Агенцијата за заштита на личните податоци.

На работниoт состанок беше договорено во наредниот период заеднички да се изготват насоки за постапување на адвокатите согласно Законот за заштита на личните податоци.

По изготвување на прифатливи, едноставни и целосно применливи насoки за адвокатите, истите ќе бидат доставени до адвокатите.

М.В