/ Прочитано:

3.510

Македонска берза го објави новиот месечен билтен

Македонска берза го објави билтенот за мај 2019. Според податоците што ги објави Македонската берза за периодот 1.5.-31.5.2019 година, вкупниот промет изнесувал 1.105.508.170 денари. Класичното тргување изнесува 430.773.410 денари и е зголемено во однос на април за 21,94 отсто.

Месечниот статистички билтен за мај 2019 година може да се преземе на следниов линк.