/ Прочитано:

1.694

МНР: Доставени вербалните ноти до ОН во врска со  Конечната спогодба

„Министерството за надворешни работи информира дека на 14 февруари 2019 година,Република Северна Македонија согласно обврските од Конечната Спогодба ги достави трите вербални ноти: Вербална нота од Постојаната мисија до Протоколот на ОН, Вербална нота од Постојаната мисија до земјите членки и земјите набљудувачи на ОН и Вербална нота од Министерството за надворешни работи до сите меѓународни, мултилатерални и регионални организации, со кои се информира за настанатите промени“, се вели во соопштението на МНР.

Потребните мерки и активности за извршување на обврските по влегувањето во сила на Конечната спогодба

Соопштение на Владата за влегување во сила на Конечната спогодба, уставните амандмани и Уставниот закон

М.В