/ Прочитано:

3.112

Неработни денови во месец јануари

Во месец јануари неработни денови за сите граѓани се 1 јануари (петок), Нова година и 7 јануари (четврток), Божиќ, првиот ден на Божиќ според православниот календар.

За граѓаните од православна вероисповед неработни денови се 6 јануари (среда), Бадник, ден пред Божиќ, и  19 јануари (вторник), Богојавление (Водици).

За граѓаните припадници на српската заедница неработен ден е 27 јануари (среда), Свети Сава.

НЕРАБОТНИ ДЕНОВИ ЗА 2021 ГОДИНА: Објавена Програмата на МТСП

М.В