/ Прочитано:

2.233

Собранието го ратификуваше договорот со Грција

Собранието на РМ на денешната собраниска седница го изгласа Законот за ратификација на Конечната спогодба за решавање на разликите опишани во резолуциите 817 (1993) и 845 (1993) на Советот за безбедност на Обединетите нации, за престанување на важноста на Привремената спогодба од 1995 година и за воспоставување на стратешко партнерство меѓу страните. За  ратификација на Договорот со Грција гласаа 69 пратеници. Пратениците на ВМРО-ДПМНЕ не присуствуваа на седницата.

Предлог-законот за ратификација на договорот со Грција во собраниска процедура по скратена постапка

Владата ќе го достави Предлог-законот за ратификација на договорот со Република Грција

Предвидените внатрешни правни постапки во потпишаниот договор со Грција потребни за негово влегување во сила

Владата го објави текстот на договорот со Грција

М.В