/ Прочитано:

1.905

Јавниот обвинител на РСМ испрати писмено барање до Судскиот совет

Соопштение од Јавното обвинителство на РСМ

Во врска со информациите од 452-та седница на Судскиот совет на Република Северна Македонија, на која беше разгледан и усвоен извештај од работна посета на Основен кривичен суд Скопје, Јавниот обвинител на Република Северна Македонија испрати писмено барање до Судскиот совет. Барањето го објавуваме интегрално: