/ Прочитано:

897

Месечен извештај за состојбата со човековите права во Република Македонија

Хелсиншкиот комитет за човекови права го објави месечниот извештај за состојбата со човековите права во РМ за август 2018 година. Извештајот опфаќа теми од областите: судски мониторинг, родово базирано насилство, дела од омраза, казнено-поправни установи и текстилни работнички.

Месечниот извештај можете да го преземете на следниот линк.