/ Прочитано:

464

Предлог-буџетот пред собраниските комисии

Предлог -Буџетот на Република Северна Македонија за 2022 година е пред Законодавно-правната комисија и пред Комисијата за финансирање и буџет. Буџетот за 2022 година има четири основни цели:  зачувување на здравјето и животите на граѓаните, економско заздравување и забрзан раст,  фискална одржливост, и  непречено финансирање на основните функции на државата и поддршка за реформите во правосудството и евро-атлантските интеграции (ЕУ и НАТО). Текстот на Предлог-буџетот.