/ Прочитано:

416

Укинат притворот за Сашо Мијалков и во предметот „Плацеви на Водно“

Основниот кривичен суд Скопје известува дека му е доставено решение со кое Апелациониот суд ја прифатил жалбата на обвинетиот Сашо Мијалков, изјавена против решението на Кривичниот совет со кое се прифаќа предлогот на Јавниот обвинител за определување мерка притвор против обвинетиот во предметот со КОК 63/21 во јавноста познат како „Плацеви на Водно”.

„Според решението на Апелациониот суд, жалбата на обвинетиот се прифаќа, а првостепеното решение се преиначува така што притворот спрема обвинетиот се укинува и се налужува истиот веднаш да биде пуштен да се брани од слобода. Решението на второстепниот суд во текот на денов ќе биде експедирано до странките во постапката и КПД Затвор – Скопје“, стои во соопштението од Основен кривичен суд Скопје.

Повторно определен притвор за Мијалков за предметот „Плацеви на Водно“

Обвинителството бара нов притвор за Мијалков

Прифатена гаранцијата од над 11 милиони евра за Сашо Мијалков

М.В