/Прочитано:

787

Министерството за економија подготвува Закон за задругите

Министерството за економија подготвува Закон за задругите. Целта на законот, велат од Министерството, е подобрување на состојбата и активностите на задругите во Република Северна Македонија. Со донесувањето на новиот закон, додаваат од Министерството, ќе престане да важи Законот за земјоделски задруги, при што дел од одредбите на овој закон ќе се преземат во Законот за задругите.

М.В