/ Прочитано:

1.058

Предлог-резолуција за развој на одбранбените способности

Денеска на дневен ред на собраниската Комисија за одбрана и безбедност е Предлог-резолуцијата за Долгорочниот план за развој на одбранбените способности 2019 – 2028. Предлог-резолуцијата резолуција се однесува на членството на Македонија во НАТО и реформите во одбраната.