/ Прочитано:

1.442

ПРИСТАП ДО ПРАВДА: Што содржи новиот Закон за бесплатна правна помош

Меморандум за соработка помеѓу МЗМП и Правниот факултет „Јустинијан Први“

Бесплатна правна помош ќе даваат и правните клиники на правните факултети

Министерство за правда: Граѓаните добиваат бесплатна правна помош и еднаков пристап до правда

Стапува во примена новиот Закон за бесплатна правна помош

Прописи чиишто одредби стапуваат во примена или престануваат да важат во месец октомври 2019 година

Новиот Закон за бесплатна правна помош е успех за граѓанските организации вклучени во неговото креирање

Нов Закон за бесплатна правна помош за еднаков пристап до правдата

Министерството за правда најавува Предлог- закон за бесплатна правна помош

МЗМП: Во Собранието на РМ на иницијатива на неколку граѓански организации се одржа јавна расправа за Предлог – законот за бесплатна  правна помош

АКРМ: По реакциите на Адвокатската комора, Предлог-законот за бесплатна правна помош се враќа на доработка во Министерството за правда

М.В