/ Прочитано:

520

Се продолжува примената, препишувањето и издавањето на рецепти во електронска форма

Владата го утврди Предлог законот за изменување и дополнување на Законот за здравственото осигурување. Со законските измени, посочуваат од Владата, се продолжува примената, препишување и издавање на рецепти во електронска форма и по истекот на 31 декември 2020 година, и се уредуваат и други прашања од правата на граѓаните на здравствена заштита.