/ Прочитано:

727

УЈП ја објави новата листа на должници

Управата за јавни приходи објавува Листа на должници за долгови доспеани до 31.01.2021 и неплатени до 30.04.2021 година по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, придонеси од задолжително социјално осигурување, акцизи и царини, за кои вкупниот износ на долгот е повисок од 120.000 денари за физичките лица и самостојни вршители на дејност и повисок од 300.000 денари за правните лица.