/ Прочитано:

1.276

УЈП: Нови обрасци поврзани со примената на Законот за даночна постапка и Законот за данокот за додадена вредност

Од УЈП известуваат дека во „Службен весник на РМ“ бр. 110, од 9.6.2016 година, се објавени нови правилници за формата и содржината на обрасците за ДДВ, кои ќе се применуваат со отпочнување на примената на членовите 3, 4, 5 и 6 од Законот за изменување и дополнување на Законот за данокот на додадена вредност, односно од 31.7.2016 година.

????????????????????????????????????

Управата за јавни приходи известува дека во „Службен весник на РМ“ бр. 121, од 30.6.2016 година, се објавени нови правилници за формата и содржината на обрасците кои ќе се применуваат со отпочнување на примената на Законот за изменување и дополнување на Законот за даночна постапка, односно од 31 јули 2016 година.

Исто така, од УЈП известуваат дека во „Службен весник на РМ“ бр. 110, од 9.6.2016 година, се објавени нови правилници за формата и содржината на обрасците за ДДВ, кои ќе се применуваат со отпочнување на примената на членовите 3, 4, 5 и 6 од Законот за изменување и дополнување на Законот за данокот на додадена вредност, односно од 31.7.2016 година.

Правилниците за формата и содржината на обрасците кои се применуваат со отпочнувањето на примената на Законот за изменување и дополнување на Законот за даночна постапка, од 31 јули 2016 година, можете да ги погледнете на следниот линк