/ Прочитано:

5.985

Уставна и законска положба на локалната самоуправа

Уставниот суд го објавува излагањето на претседателот на Уставниот суд, Сали Мурати, на видео конференцискиот состанок организиран од Конгресот на локалните и регионалните власти при Советот на Европа, одржан на 21 април 2021 година. Излагањето на претседателот на Уставниот суд е достапно на следниот линк.