/ Прочитано:

944

Судските расправи во Кривичниот суд ќе се снимаат со новата опрема донирана од Амбасадата на САД

Денеска ќе биде промовирана новата техничка опрема за аудиоснимање на судските расправи во Кривичниот суд. Опремата е донација од Амбасадата на САД во Скопје. На настанот ќе присуствува делегација на Амбасадата на САД во Скопје предводена од амбасадорката Кејт Мари Брнс. Од Кривичниот суд информираат дека во 10:00 часот главната расправа по предметот К. бр. 1500/19 ќе биде снимена со новата опрема.

М.В