/ Прочитано:

991

Видео: Несреќа е да се нема план за несреќи

Институтот за демократија „Социетас цивилис“ објави видео со наслов „Несреќа е да се нема план за несреќи“.

„Од нашите локални власти треба да бараме и да очекуваме да имаат планови за намалување на ризиците од несреќи и катастрофи. Без тоа, сè друго што ќе направат, како: патишта, паркови, инфраструктура, лесно може да биде загрозено од несреќи и катастрофи“, се посочува во видеото.