/ Прочитано:

911

Измени на протоколите за кафулињата и укинување на ограничувањата за седење на две лица на една маса

„Владата денеска донесе и измени и дополнувања на протоколите за работа на кафулињата и на угостителските објекти за исхрана со кои се укинуваат ограничувањата за седење на две лица на една маса, како и ограничувањето со кое се определуваше дека на една маса можат да седат четворица само ако се од исто семејство“, се вели во соопштението на Владата.

Донесени протоколите за работата на базените и плажите

Управните судови да ги вратат во редовен работен процес вработените ослободени од работни активности

Новите одлуки и протоколи на Владата

Спасовски: На гласачките места се задржуваме 3-5 минути, што е помалку од одење во маркет

Донесени одлуки и за работата на угостителските објекти и за работата на вежбалните

На 26 јуни се отвораат граничните премини, а од 1 јули и аеродромите

Продолежна мерката за поддршка на компаниите и за ослободување од плаќање на износот на аконтациите

Владата донесе повеќе уредби и протоколи

М.В