/Прочитано:

1.230

УЈП: Исплатата на повратот од ДДВ е во тек

„Согласно Законот за враќање на дел од ДДВ кај физичките лица со којшто е предвидено исплатата за повратот од првото тримесечје да се изврши до 31.12.2019 година, ги известуваме граѓаните дека исплатата се уште е во тек. Воедно апелираме до граѓаните да проверат дали внеле точен број на трансакциска сметка и доколку има потреба навремено да направат корекции преку апликацијата МојДДВ. Досега 15 % поврат од пресметаниот ДДВ за месеците јули, август, септември 2019 година е исплатен кај над 50 % од корисниците на МојДДВ“, соопштуваат од УЈП.

Детали за наградната игра за МојДДВ, која започнува во недела

Исплата на парични средства за „MојДДВ“

Соопштение од УЈП во врска со „Мој ДДВ“

Десктоп апликација на МојДДВ за скенирање и сторнирање на фискални сметки

Државната лотарија и УЈП ќе организираат наградна игра „Мој ДДВ, моја награда“

УЈП: Веб-апликацијата „МојДДВ“ за увид во износот на поврат и бришење на фискални сметки достапна за граѓаните

Граѓаните скениралe речиси 7 милиони фискални сметки

Сторнираните фискални сметки компаниите сами ќе ги пријавуваат во УЈП

УЈП: Симнете ја апликацијата ,,Мој ДДВ” и скенирајте ги фискалните сметки

Донесен Законот за враќање на дел од ДДВ на физичките лица

Законот за враќање на ДДВ на собраниска седница и пред Законодавно-правната комисија по скратена постапка

Законот за враќање на дел од данокот на додадена вредност на физичките лица во собраниска процедура

Презентиран Законот за враќање на 15% од ДДВ на граѓаните

Поврат на ДДВ: Само најбогатите домаќинства ќе можат да вратат една просечна плата

М.В